Verkko-ostaminen on saanut merkittävästi kasvuhormonia, kun suomalaiset eivät enää pääse kauppoihin etsimään ja hankkimaan haluamiaan tuotteita. Verkon hintavertailupalvelut antavat hyvän kurkistusreiän siihen, mitkä tuotteet tällä hetkellä ihmisiä kiinnostavat.

Hintavertailupalvelu Hintaopas on havainnut kovia piikkejä niin tietotekniikassa kuin kosmetiikassa. Hurjalta kuulostaa, että web-kameroiden suosio on kasvanut 2553 prosenttia, kun tilannetta verrataan vuoden takaiseen tilanteeseen.

Yllättävästi myös blu-ray-elokuvien suosio näyttää kasvaneen saman luokan prosenttiluvuilla (2750 prosenttia). Suoratoistopalvelut eivät ole siis syöneet niiden markkinaa kokonaan. Vr-lasien hintoja haetaan 243 prosenttia useammin kuin vuosi sitten.

”Etätyöpisteitä varustellaan nyt kovaa vauhtia. Varavirtalähteiden suosio vuoden takaiseen on noussut 429 prosenttia, web-kameroiden suosio huimat 2553 prosenttia”, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo tiedotteessa.

Kun kysyntää riittää, eivät kauppiaat todellakaan ole laskemassa hintoja.

”Esimerkiksi web-kameroiden hinnat ovat nousseet maaliskuun alusta noin 19 prosenttia. Tuotetta ja verkkokauppaa valitessa hintoja kannattaa vertailla, sillä kysytyillä tuotteilla hintaerot kauppojen välillä voivat olla merkittäviä”, Matinvesi-Bassett sanoo.

Kun aikaa vietetään entistä enemmän kotona, kiinnostus erilaista viihde-elektroniikkaa kohtaan on kasvanut. Myös nurkissa pyörivät villakoirat kenties osuvat silmiin paremmin, sillä robottipölynimurien hintoja etsitään 110 prosenttia useammin kuin vuosi sitten.