Poikkeusolot ovat ajaneet ihmiset työskentelemään etätöihin. Tämän takia myös viestintä- ja erityisesti videopuhelusovellusten kysyntä on ollut räjähtävässä kasvussa.

Picodi.comin-sivusto on selvittänyt, mitkä videopuhelusovellukset ovat olleet suosituimpia Euroopassa. Selvitys toteutettiin tarkastelemalla sellaisten pikaviestisovellusten suosiota Google-hauissa, jotka mahdollistavat videopuheluiden soittamisen.

Vertailun hakuhistoriatiedot saatiin Picodi.comin mukaan hyödyntämällä Google Keyword Planner -työkalua.

Selvityksen tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella, sillä Googlen hakutuloksiin perustuva arvio jättää paljon tulkinnanvaraa. Menetelmä ei tarkalleen kerro sitä, miten paljon ja tarkalleen ottaen mihin ladattuja sovelluksia on käytetty.

Selvityksen perusteella WhatsApp on selkeästi Euroopan suosituin videopuhelualusta. Se sai selvityksen aikana eniten Google-hakuja yhteensä 22 maassa, mukaan lukien Suomessa.

Useamman otteeseen myrskyn silmään joutunut Zoom oli puolestaan Euroopan toisiksi suosituin alusta, ja se sai eniten hakuja yhteensä 14 maassa. Esimerkiksi Ruotsissa sovellus oli myös kärjessä.

Yllättävää kyllä Microsoft Teams oli suosituin videopuhelusovellus vain Liechtensteinissa, Bulgariassa sekä Kroatiassa.

Picodi.com on vuonna 2010 Krakovassa perustettu alusta, joka on erikoistunut keräämään tarjouksia verkosta.

Kuvalähde: Picodi.com