Hakukoneyhtiö Google kertoi toukokuussa tekevänsä mahdolliseksi esittää pyynnön henkilökohtaisten yhteystietojen poistamiseksi hakutulosten joukosta. Se oli jo tätä ennen julkaissut lomakkeen tätä varten, mutta pian pyyntömahdollisuus lisätään myös suoraan hakukonetuloksiin.

Ominaisuus on nyt beetatestauksessa, ja se lisätään hakutuloksiin ”lähikuukausina”. Asiasta kertoo Laptop Mag.

Google kuvailee blogipostauksessaan ominaisuuden toimintaa. Kun käyttäjä törmää Google-hakutuloksissa omaan puhelinnumeroonsa, sähköpostiosoitteeseensa tai kotiosoitteeseensa, hän voi painaa hakutulosten yhteydessä olevaa kolmoispistettä. Mahdollisuus pyytää tietojen poistoa löytyy tästä avautuvasta valikosta.

Googlen mobiilisovellus tulee sisältämään listauksen käyttäjää itseään koskevista henkilökohtaisista tiedoista ja niiden poistopyyntöjen statuksesta.

Google huomauttaa, että jokainen poistopyyntö käsitellään erikseen, jotta ei-henkilökohtaisia tietoja ei joutuisi viemäriin pesuveden mukana. Lisäksi poistopyyntöjen kautta voi tietystikin poistaa yhteystietoja ainoastaan Googlen hakutuloksista, ei niiltä verkkosivuilta joita nämä hakutulokset koskevat.

Esitä pyyntö. Jatkossa käyttäjät voivat pyytää yksityisten yhteystietojen poistamista hakutuloksista entistä helpommin.