Markkinatutkimusyhtiö NPD Group on julkaissut viime vuoden menestyneimpien pelien kärkikastin. Tutkimus koski Yhdysvaltojen markkina-aluetta, joten se ei ole täysin yhtenevä euromarkkinoiden kanssa.

Usein länsimarkkinoita pidetään yhtenäisenä alueena, mutta näin ei suinkaan ole. Juuri tämä tekee tutkimuksesta niin kiinnostavan, sillä se antaa osviittaa siitä mikä Jenkkilässä menestyy.

GameSpot kertoo, että vuoden parhaiten menestynyt peli oli ylivoimaisesti Call of Duty: WWII. CoD-sarja onkin perinteisesti menestynyt hillittömän hyvin Yhdysvalloissa, jossa se on ollut kärjessä käytännössä joka vuosi.

Viiden parhaan joukkoon pääsivät The Legend of Zelda: Breath of the Wild sekä Destiny 2, mutta Euroopassa heikosti menestyvät, selkeästi jenkkimarkkinoille suunnatut NBA 2K18 ja Madden NFL 18 ylsivät myös huippusijoituksille.

Lajityypeistä räiskintäpelit myivät parhaiten. Pelien myynti noin yleensä nousi neljällä prosentilla ja laitteistomyynti hulppeat 28 prosenttia, mikä on jo entuudestaan hyvin voivalle peliteollisuudelle merkittävä kasvuharppaus.

Yhdysvaltain parhaiten myyneet pelit vuonna 2017 olivat:

1. Call of Duty: WWII 2. NBA 2K18 3. Destiny 2 4. Madden NFL 18 5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 6. Grand Theft Auto V 7. Ghost Recon: Wildlands 8. Star Wars: Battlefront II 9. Super Mario Odyssey 10. Mario Kart 8