NPD:n analyytikko Mat Piscatella jakoi Twitterissä 10 parhaiten USA:n markkinoilla myynyttä PS4-peliä. Lista ei siis ole mitenkään kaiken kattava, vaan se lähinnä kertoo yhdysvaltalaisten pelimausta.

Toisin kuin Xbox Onen vastaava, sangen räiskintäpainotteinen myyntilista, Pleikkarilla on kymmenen parhaiten myyneen pelin joukossa enemmän varianssia.

Ensimmäinen sija kuului GTA V:lle, kuten Xbox Onellakin, mutta toinen sija meni Red Dead Redemption 2:lle. Rockstar pokkasi siis sijat 1 ja 2, mikä on taatusti tuonut yhtiön kassaan melkoisesti kilisevää.

Sijoilla 3-5 sekä 7 nähdään Call of Duty -pelejä, mikä ei sinällään ole yllätys, CoD kun on aina vetänyt Yhdysvalloissa tolkuttoman hyvin.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu kuitenkin muutakin kuin räiskintää ja rälläämistä. Kutossija kuuluu ehdottoman hauskalle ja vauhdikkaalle Marvel’s Spider-Manille, kahdeksas sija meni loistavalle God of Warille, yhdeksäs sijoitus yllättäen koripallopeli NBA 2k18:lle, ja kymmenes sija Battlefield 1:lle.

Yksinoikeuspeleissä Hämäri loikkasi kärkeen, God of War toiseksi, ja upea Horizon Zero Dawn kolmanneksi. Itse asiassa parhaiten myyneiden yksinoikeuspelien listalla ei nähdä yhtä ainutta räiskintäeeposta, toisin kuin Xbox Onen vastaavassa, joka oli ammuskelun määrässään masentavan monotoninen. Kiinnostavaa on myös se, että kahdeksannelle sijalle pääsi yllättäen baseballpeli, MLB 17!

Tämä puhuu sinällään aukottomasti yhdysvaltalaisten pelimaun jakaantumisesta konsoleiden kesken. Pleikkari houkuttelee puoleensa ihmisiä joille maittaa toiminta mutta myös seikkailu ja tarina, siinä missä Äksällä pelaaville maittaa eniten suoraviivaisempi rätinä.

Toki tuloksiin vaikuttaa myös yksinoikeuspelien kirjo. Xbox Onella on niitä nimittäin tarjota merkittävästi vähemmän kuin Pleikkarilla.

Mutta silti.