Brittiläinen startup MelodyVR on tiedottanut ostaneensa musiikkipalvelu Rhapsody Internationalin. Kaupan kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa, Techcrunch kertoo. Rhapsody on omistanut vuodesta 2011 myös Napsterin. Sitä ennen musiikkipalveluiden legenda kuului Best Buy -kauppaketjun talliin.

Todellisuudessa suuryhtiöiden pelinappulana viime vuodet toimineella Napsterilla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen p2p-tekniikan vallankumouksen tuottaneen Napsterin kanssa. Lukuisten oikeusjuttujen kaatama alkuperäinen yhtiö päätyi konkurssin jälkeen Roxion haltuun. Sama yhtiö hankki myös Sonyltä ja Universalilta Pressplay-musiikkipalvelun, joka brändättiin uudelleen Napsteriksi. Tämä yhtiö päätyi sittemmin Best Buyn haltuun ja tästedes sen omistaa MelodyVR.

Vuonna 2018 perustettu MelodyVR pyrkii nimensä mukaisesti tarjoamaan musiikkielämyksiä virtuaalitodellisuudessa. Sen tuottamissa vr-konserteissa ovat kahden viime vuoden aikana esiintyneet esimerkiksi Kiss, Kesha, Kelly Clarkson ja Panic! At the disco. Yhtiö kertoo rakentaneensa ”koronavirusturvatut” studiot Lontooseen ja Los Angelesiin. Tällä hetkellä sen alustalla on tarjolla noin 1800 virtuaalitodellisuudessa nautittavaa musiikkikokemusta.

Uuden kaupan myötä MelodyVR lähtee kisaamaan myös perinteisempien musiikkipalveluiden kuten Spotifyn kanssa. Ainakin aluksi musiikkipalvelua ja virtuaalitodellisuuskeikkoja tarjotaan erillisinä tuotteina, mutta myöhemmin yhtiön on tarkoitus yhdistää ne samalle alustalle.