Mars-kopteri Ingenuity on tehnyt toisen testilentonsa torstaina. Lentoaikaa kertyi 51,9 sekuntia. Ensimmäinen lento kesti noin 40 sekuntia.

Toisella lennolla Ingenuityn lento vaikeutui ensimmäisestä. Tällä kertaa kopteri nousi korkeammalle noin viiden metrin korkeuteen Lisäksi kopteri testasi sivuttaissuuntaista liikettä viiden asteen kallistuksella. Sivuttaissuuntaista liikettä kertyi kaksi metriä. Ingenuity teki myös käännöksiä leijuessaan viidessä metrissä.

Nasan mukaan telemetria osoittaa, että Ingenuity toimii mallinnusten mukaisesti.

Lentäminen Marsissa on haastavaa, vaikka Marsin gravitaatio on kolmasosa maan gravitaatiosta. Kopterin on kyettävä tuottamaan nostetta kaasukehässä, jonka tiheys on vain yhden prosentin Maan pinnan ilmakehän tiheydestä.

Nasa on aiemmin julkaissut suunnitelmansa Ingenuityn lento-ohjelmasta.

Kolmannella lennolla Ingenuityn on määrä lentää suuremmalla nopeudella noin 50 metrin matka ja palata takaisin lentokenttäalueelle. Myös kolmannen lennon kesto on noin 90 sekuntia.

Neljännen ja mahdollisen viidennen lennon suunnitelmat tarkentuvat, kun kopterin dataa päästään analysoimaan. Viimeisillä lennoilla on mahdollista testata esimerkiksi kopterin kykyä lentää kovemmissa tuulissa, vaihtaa suuntaa, lentonopeutta ja korkeutta.