Joshua Browder on brittijuristi, joka on herättänyt huomiota kiinnostavilla ideoillaan. Hän nousi ensimmäisen kerran otsikoihin muutama vuosi sitten, kun hän loi nettipalvelun, jolla ihmiset voivat vaivattomasti valittaa parkkisakoistaan.

Sittemmin mies on kiinnostunut myös suoratoistopalveluista. Tämän hedelmänä on syntynyt Chrome-selaimen lisäosa DoNotPay. Sen avulla kuka tahansa voi jakaa toisten kanssa esimerkiksi Spotify, Netflix tai Disney+ -tilauksensa, Venture Beat kirjoittaa.

DoNotPay lupaa, että tämä tapahtuu täysin turvallisesti myös tuntemattomien kesken, koska kirjautumistietoja ei tarvitse antaa vieraiden käsiin. Tilin voi ”antaa lainaksi” vain lähettämällä DoNotPayn luoman linkin.

DoNotPayn beetatestausvaiheessa jakajilla oli mahdollisuus tehdä rahaa pyytämällä lainaajilta maksua. Lopullisesta versiosta tämä poistettiin, koska Browderin mielestä tämä pilasi palvelun hengen. Sen sijaan käyttäjät voivat vaihtaa keskenään tilauksia – joku voi esimerkiksi antaa Netflixinsä toisen käyttöön ja saada vastineeksi oikeuden nauttia tämän Disney-tilauksesta.

Voiko tällainen palvelu sitten olla laillinen? Kenties. Esimerkiksi Netflixin ja Spotifyn käyttöehdoissa kielletään tilin tunnusten jakaminen muille. Sitä DoNotPayn käyttäjät eivät tee. Mutta jos tällainen porsaanreikien käyttäminen alkaa uhata palvelujen rahavirtoja, asiaan kiinnitetään varmaan huomiota.