NBCUniversal avasi oman Peacock-palvelunsa heinäkuun 15. päivänä. Jättiyhtiön valtaisat arkistot ovat käytettävissä kolmella eri tavalla. Mikäli sisällöstä ei halua maksaa, esittää palvelu ohjelmien yhteydessä mainoksia, eikä tarjolla ole koko kirjastoa. Viiden dollarin kuukausimaksulla avautuu kaikki mahdollinen palvelun sisältö, mutta ohjelmissa on edelleen mainoksia. Enintään mainoksia esitetään viisi minuuttia jokaista katseltua tuntia kohti. Mikäli tämäkin on liikaa, voi maksaa 10 dollaria, jolloin mainoksista pitäisi päästä kokonaan eroon. Tosin osassa ohjelmista on mainoksia myös kalleimmalla tasolla, Tomsguide kertoo.

Palvelu ei ole virallisesti tarjolla Suomessa, mutta vpn-yhteyksien avulla sitä toki pääsee täältäkin katsomaan. Jos tunnuksien avaamiseen käyttää Android-puhelinta, yllättää Peacock tilin avaamisen jälkeen erikoistarjouksella: Google lahjoittaa kaikille Android-käyttäjille kolme kuukautta ilmaista Premium-käyttöaikaa.

Palvelu poikkeaa muista suoratoistopalveluista siinä, että tarjolla on myös kasapäin erilaisia tv-kanavia. Ympäri vuorokauden voi seurata esimerkiksi Bob Rossin maalauskanavaa, olympiahistorian parhaita paloja tarjoavaa urheilukanavaa, valikoituja Saturday Night Live -jaksoa peräperään - tai vaikka 80-luvun suosikkisarjoja.

Erikoista on myös, että Peacock-sovellusta ei ole tarjolla amerikkalaisten suosimille Roku- ja Amazon Fire TV -laitteille. Apple TV- ja Android TV -tuki sentään löytyvät. Palvelua voi katsella myös Xbox One- ja PlayStation 4 -konsoleilla.

Tv-kuvaruutujen koon ja resoluution kasvaessa oudolta vaikuttaa myös kuvanlaadun rajaaminen 1080p-tarkkuuteen. Bitin testatessa palvelua kuvanlaatu romahti satunnaisesti pikselimössöksi, tämä tosin saattaa johtua myös verkko-ongelmista. Vanhaa Columbo-sarjaa katsellessa esiintyi myös erikoisia ääniongelmia, niiden syypää voi tosin olla lähes viiteenkymmeneen ikävuoteen ehtinyt lähdemateriaali.

Valitettavasti äänen ja kuvan yhteispeli tuntui takkuavan myös moderneissa tuotannoissa. Mainoskatkojen tai wc-taukojen jälkeen kuva ja ääni kulkivat eri tahdissa lähes säännönmukaisesti.

Pienistä lastentaudeista palvelu pääsee toivottavasti pian eroon, sillä kiinnostavaa sisältöä Peacockissa on tarjolla yllin kyllin. Collider on kasannut listan kaikista palvelussa tarjolla olevista elokuvista, mukana on esimerkiksi Takaikkunan, Puhalluksen ja Scarfacen kaltaisia klassikoita sekä Bourne-elokuvien kaltaista modernia toimintaa, Abbot ja Costello -komediaa - sekä Mega Shark Versus Giant Octopus -tyyppisiä b-luokan ”klassikoita”.