Xfcetä on perinteisesti tarjottu pienemmillä tehoilla varustettuihin laitteisiin, mutta se sopii yhtä hyvin myös uusimpiin numeronmurskaimiin.

Xfce 4.12 oli pitkään työpöytäympäristön tuorein versio, mutta siinä oli merkittäviä puutteita, joista vähäisimpänä ei pidetty vsync-tuen uupumista.

Ruudunpäivitysnopeuden sovittaminen vastaamaan näytön virkistystaajuutta on nyt lisätty Xfcen xfwm-ikkunanhallintajärjestelmään, joten kuvan repeilyn ei enää pitäisi aiheuttaa käyttäjille harmaita hiuksia.

Vsync-tuen lisääminen ei kuitenkaan ole työpöytäympäristön tuoreimman version ainoa uusi ominaisuus. Mukana on myös muun muassa uusi käyttöliittymäteema sekä tuki ikkunoiden ryhmittelylle. Xfce osaa myös näyttää jäljellä olevan akkuvirran prosenttien ohella myös aikamääreenä.

Xfce tarjoaa myös uusia liitännäisiä, kuten muistuttimen ohi silmien sujahtaneista uusien viestien ilmoituksista sekä järjestelmän toiminnasta. Lisäksi tarjolla on älä häiritse -tila, jolloin järjestelmä antaa käyttäjän työskennellä rauhassa häiritsemättä tätä jatkuvalla informaatiotulvalla.

Kattava lista Xfce 4.14:n muutoksista ja uusista ominaisuuksista löytyy täältä. Työpöytäympäristön tuorein versio nähdään muun muassa osana Manjaro 18.1 Juhraya -käyttöjärjestelmää.

Ensimmäiseksi uuden Xfcen pariin pääsevät jatkuvasti päivittyvien Linux-jakeluiden, kuten Arch Linuxin käyttäjät. Xfce 4.14 löytynee myös ensi lokakuussa julkaistavasta Xubuntu 19.10:stä.