Ionity ja K-ryhmä avaavat marraskuun puolivälissä uuden suurteholatausaseman sähköautoille Lahteen Neste K Kariston pihalle nelostien varteen.

Ensimmäisessä vaiheessa latausasemalle tulee kaksi suurteholatauspistettä, mutta kysynnän kasvaessa latauspisteiden määrää voidaan kasvattaa kuuteen. Rakennustyöt on aloitettu tänään.

Suurteholatauspisteillä voi palveluntarjoajien mukaan ladata 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa.

”Julkisen latausasemaverkoston pitää palvella sähköautoilijoita siellä, missä ihmiset liikkuvat. Nyt voimme tarjota mahdollisimman tehokkaan ja nopean latauksen nelostien varrella, jossa ajetaan pitkiä välimatkoja”, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi tiedotteessa.

Ionity vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta. K-ryhmä puolestaan tarjoaa latausasemille paikan K-kauppojen yhteydessä. Lokakuun aikana avataan myös suurteholatausasema Neste K Paimion pihalle. Lähiviikkoina selviää kolmannen suurteholatausaseman tarkka sijainti Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevan moottoritien varrella.

Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella ccs-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja. Yksi latauskerta maksaa yrityksen omassa sovelluksessa 8 euroa.

Ionity on Volkswagen-konsernin ja Porschen, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa sähköautojen suurteholatausverkostoa Eurooppaan. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.