Netflix lupaa maksaa korkeintaan 15 000 dollaria vakavan haavoittuvuuden löytäjälle ja paljastajalle. Keskimäärin yhtiö palkitsee buginmetsästäjiä noin 1100 dollarilla, Techspot kirjoittaa.

Monet yritykset tarjoavat mahdollisuutta tienata rahaa löytämällä tuotteista tai palveluista haavoittuvuuksia. Googlen lisäksi bugipalkkioita maksaa muun muassa Microsoft. Nyt mukaan liittyy myös suoratoistopalvelu Netflix, joka on päättänyt avata aiemmin suljetun piirin bugienmetsästysohjelman kaikille halukkaille.

Netflixistä haavoittuvuuden löytäneelle maksettava palkkio riippuu sen vakavuusluokasta. Kaikkiaan haavoittuvuudet on jaettu neljään luokkaan, joista vakavin on ykkösluokka.

Ensimmäisen luokan eli kriittisen haavoittuvuuden löytäjälle on luvassa rahasumma, joka vaihtelee 3000 ja 15 000 dollarin välillä. Neljännen luokan haavoittuvuuden löytäjälle maksetaan satasesta kolmeen sataan dollariin.

Netflix on toistaiseksi joutunut maksamaan 15 000 dollarin maksimipalkkion vain kerran. Tuolloin se meni tietoturvatutkijalle, joka löysi palvelusta ”kriittisen haavoittuvuuden”.

Netflixin maksamat palkkiot jäävät reilusti jälkeen muista teknologiayhtiöistä. Esimerkiksi Microsoft on luvannut maksaa todella vaarallisen haavoittuvuuden löytäjälle jopa 250 000 dollarin palkkion, Techspot huomauttaa.