Valvontajärjestelmä on käytännössä ohjelmisto, joka analysoi geotietoja päätelläkseen, millä tunnuksilla Netflixiin on kirjauduttu ja mistä kirjautuminen on tapahtunut.

Tällä tavoin järjestelmä pyrkii havaitsemaan käyttäjätiliään esimerkiksi kavereille tai perheenjäsenilleen lainailevat käyttäjät. Synamedian mukaan järjestelmä pystyy jopa päättelemään, tapahtuuko kirjautuminen kotoa, töistä tai vaikkapa lomamatkan yhteydessä hotellista.

Netflixin mukaan se menettää jopa kymmeniä miljoonia dollareita myyntituloja, kun ihmiset jakavat palvelun käyttäjätunnuksia keskenään, The Forbes kirjoittaa. Erityisen ahkerasti tunnuksiaan jakaa alle 21-vuotiaat, joista niin tekee jopa 42 prosenttia.

Mikäli tunnuksensa haluaa jakaa esimerkiksi eri paikassa asuvien läheisten tai kavereiden kanssa, on se mahdollista suorittamalla Netflixille ylimääräinen maksu, The Forbes huomauttaa.

Tutkimusyhtiö Magidin ennuste Netflixin menettämistä tuloista saattaa olla kaikkein rohkein. Yhtiö on laskenut, että mikäli yhdysvaltalaistalouksissa lopetettaisiin 7,99 dollaria kuukaudessa maksavan tunnuksen jakaminen, tarkoittaisi se Netflixille jopa 390 miljoonan dollarin lisätuloja.

Tällöin luonnollisesti jokaisen nyt luvatta katsovan oletettaisiin hankkivan oma, maksullinen tunnuksensa. Näin ei varmasti todellisuudessa tule tapahtumaan, joten Magidin ennustetta voidaan pitää ylioptimistisena.

Päivitys 11.1.2019 klo 16:30: Netflix ei ole vahvistanut ottavansa Synamedian kehittämää valvontajärjestelmää käyttöön. Järjestelmä on kuitenkin kehitetty suoratoistopalveluita silmällä pitäen, joten on todennäköistä, että Netflix ja muut suoratoistojätit tarjoukseen jossain vaiheessa tarttuvat.