Moni on varmastikin kuullut Irlannissa, Espanjassa, Islannissa ja Kroatiassa kuvatun Game of Thrones -sarjan mukanaan tuomasta turismista. Nyt myös muiden suosittujen sarjojen kuvauspaikat ovat alkaneet kiinnostaa suurta määrää verkossa selailijoita, Forbes uutisoi.

Verkkoselvityksiä tekevän OnBuyn mukaan yli 100 000 ihmistä etsii kuukausittain Netflixin suosituimpien sarjojen kuvauspaikkoja.

Ylivoimaisesti etsityin on Stranger Things -sarja, jonka kuvauspaikkoja haetaan yli 42 000 kertaa kuukaudessa. OnBuyn mukaan suurin osa sarjan kuvauksista on toteutettu Yhdysvaltain Georgian osavaltion pääkaupungissa Atlantassa ja sen Stone Mountain -puiston Loop Trail -vaellusreitillä.

Stranger Things -matkan voi toteuttaa omatoimisesti tai liittyä opastetulle kierrokselle. Esimerkiksi atlantalainen matkanjärjestäjä Civitatis vie matkailijat sarjan kuvitteelliseen Hawkins -kylään. Kierros vie kaduille, joilla Eleven, Mike, Dustin, Luke ja Will ovat pyöräilleet seikkailuihinsa sekä muun muassa Bimbornin terästehtaalle, yhtiön verkkosivuilla kerrotaan.

Muita paljon etsittyjä paikkoja ovat esimerkiksi Ozark, Black Mirror, Breaking Bad ja Money Heist/Rahapaja -sarjojen kuvauspaikat.

Myös rikosdraama Ozarkin Ozark-järven kuvaukset toteutettiin suurelta osin Atlantan ympäristössä, erityisesti Allatoona- ja Lanier-järvillä. Huumeparoni Del Rion valtava kotipesä löytyy läheiseltä Chateau Elan -viinitilalta.

Breaking Bad- ja Better Call Saul -sarjojen fanit voivat sen sijaan suunnata New Mexicon osavaltion Albuquerqueen, jossa pääsee halutessaan myös opastetuille kierroksille.

Eurooppaan suuntaavat voivat käydä tutustumassa Rahapajan kuvauspaikkoihin Madridissa tai Stranger Thingsin neljännen kauden kuvauspaikkoihin Liettuan Vilnassa ja sen vuosisatoja vanhassa Lukiškes-vankilassa.

Pidemmälle kaipaavat voivat lähteä esimerkiksi Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin, jonka kartanossa kuvattiin Black Mirror -sarjan jakso Rachel, Jack and Ashley Too.