Suoratoistopalvelu Netflix on vuosia pantannut suosituimpien sarjojensa katsojalukuja, mutta tänä vuonna käytäntö on muuttunut. Netflixin ensimmäinen oma sarja oli vuonna 2012 julkaistu Lilyhammer. Nykyisin oma tuotanto on tärkeä osa palvelun liiketoimintaa.

Netflix määrittelee elokuvan katselukerran sellaiseksi, että sisällöstä on katsottu 70 prosenttia tai enemmän. Sarjojen osalta Netflix laskee katselukerraksi sen, että yhtä jaksoa on katsottu neljän viikon sisällä julkaisupäivästä. The New York Times korostaa analyysissään, että täten luvut eivät ole vertailukelpoisia tv-kanavien kanssa tai anna osviittaa siitä, miten Netflixin suosituimmat sarjat vertautuvat kilpailijoiden ykkössarjoihin kuten HBO:n Game of Thronesiin.

Viime 12 kuukauden ajalta elokuvalistan ykkösenä on Sandra Bullockin tähdittämä trilleri Bird Box, joka on kirjauttanut 80 miljoonaa katselukertaa. Toiseksi katsotuin elokuva on 73 miljoonalla katsomiskerralla Murder Mystery ja kolmosena Triple Frontier, jota on katsottu 52 miljoonaa kertaa. Kohuttua Fyre Festival -dokumenttia on katsottu 20 miljoonaa kertaa.

Netflixin suosituin sarja viime 12 kuukauden aikana ei ole yllätys. Populaarikulttuurin ilmiö Stranger Things pitää ykköstilaa 64 miljoonalla katselukerralla. Kiinnostavaa on, että kymmenen katsotuimman sarjan joukkoon mahtuu kaksi espanjankielistä sarjaa: La Casa de Papel eli Rahapaja 44 miljoonalla katsojalla ja Elite eli Eliittikoulu 20 miljoonalla katsojalla.

Netflixin sisältöjohtaja Ted Sarandos kertoi sijoittajille, että suoratoistopalvelu saattaa alkaa kertoa suosikkilistoja avoimemmin kaikille käyttäjille, koska ihmiset ovat kiinnostuneita suosituista sarjoista.

Netflix on listannut suosittuja sarjoja aiemmin vain Suosittuja Netflixissä ja Nousussa nyt -otsikoiden alla. Tänä syksynä se on testannut päivittäin katselumäärien mukaan vaihtuvia top 10 -listoja Britanniassa ja Meksikossa.

Suoratoistopalveluiden kova kilpailu on haaste kaikille. Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä Netflix sai 520 000 uutta tilaajaa USA:ssa ja maailmanlaajuisesti 6,8 miljoonaa uutta tilaajaa. Toimitusjohtaja Reed Hastings ennusti The New York Timesissa, että yhtiö odottaa saavansa vuoden viimeisellä neljänneksellä 7,6 miljoonaa uutta tilaajaa, joista 600 000 USA:ssa.