Netflix pyrkii yksinkertaistamaan tapaa, jolla katsojille suositellaan uutta katsottavaa. Palvelu havaitsi, että jopa niinkin yksinkertainen skaala kuin 1-5 tähteä on suosittelualgoritmille liian hankala, jonka vuoksi Netflix vaihtoi vielä simppelimpään jaotteluun: peukku ylös tai peukku alas.

Tätä mekanismia vasten käyttäjien itse kirjoittamat arviot ovat Netflixille lähinnä taakka, etenkin kun niitä luettiin jatkuvasti vähemmän ja vähemmän. Netflix sanoikin heinäkuussa poistavansa lähiaikoina käyttäjäarviot palvelustaan kokonaan.

Tänä viikonloppuna arviot katosivat lopullisesti.

Käyttäjäarvioiden katoaminen ei kuitenkaan ole katastrofi, sillä tarjolla on parempikin tapa.

BGR kehuu uutta New On Netflix -sivustoa, joka on oivallinen tapa nähdä mitä uutta Netflixiin tulee saataville. NON paitsi kertoo päivittäin mitä palveluun on juuri lisätty, siitä löytyy myös näppärä hakutoiminto.

Oleellisinta on, että NON näyttää montako pistettä tuotos on saanut lukuisilla suosituilla sivustoilla, kuten Rotten Tomatoesissa, IMDB:ssä, The Movie Databasessa ja muissa.

Koska pisteitä haetaan useasta paikasta, katsojan on helppo olla kohtuullisen varma siitä miten hyvänä kokemuksena viihdepläjäystä yleensäottaen pidetään.

Suomalaisen kannalta New On Netflixissä on yksi haitta, ja se on sisältörajoitukset. Palvelu ei nimittäin listaa Suomi-Flixin sisältöä, vaan sieltä löytyy vain USA, Australia ja Iso-Britannia.

Koska Suomesta ei löydy kaikkea sitä mitä esimerkiksi Yhdysvalloista, ja myöskin päinvastoin, New On Netflix ei ole täydellinen ratkaisu suosituksia etsiville. Se on kuitenkin hyvä apuväline, etenkin hakutoimintonsa ansiosta.