Netflix on tehnyt uuden ennätyksen Yhdysvaltain televisio-ohjelmille myönnettävissä Emmy-ehdokkuuksissa, kirjoittaa Cnet. Suoratoistojätti sai yhteensä 160 ehdokkuutta.

Aiemmin Emmy-gaaloja hallinnut pitkän linjan tuotantoyhtiö HBO jäi lopulta kauas taakse, joskin sen 107 ehdokkuutta ei ollut huono suoritus sekään. HBO sai myös eniten ehdokkuuksia yksittäiselle sarjalle, kun Watchmen sai 26 ehdokkuutta.

Tämän vuoden merkittävin tulokas suoratoistomarkkinoilla on ollut Disney+, jonka Star Wars -aiheinen The Mandalorian keräsi kunnioitettavat 15 ehdokkuutta, mukaan lukien ehdokkuus parhaaksi draamasarjaksi. Parhaan draamasarjan ehdokkuutta ei ole koskaan aiemmin myönnetty ensimmäistä vuottaan toimivalle suoratoistopalvelulle.

Suoratoistopalveluista on viime vuosina tullut jakeluyhtiöiden lisäksi tuotantoyhtiöitä ja ne kaatavatkin valtavia määriä rahaa ohjelmien tuotantoon. Esimerkiksi Apple TV+ on sijoittanut 200 miljoonaa dollaria vetonaulaksi kaavaillun The Morning Show’n 20 ensimmäiseen jaksoon. Sarja itsessään ei saanut yhtään ehdokkuutta, mutta sen yksittäiset näyttelijät pääsivät ehdolle.

Palkinnot on määrä jakaa Emmy-gaalassa Los Angelesin Microsoft Theaterissa 20. syyskuuta.