TikTokin menestys on saanut monet kilpailijat julkaisemaan toiminnaltaan TikTok-videoita vastaavia ominaisuuksia. Nyt jäljittelijöiden joukkoon on liittynyt hieman yllättävästi suoratoistopalvelu Netflix.

Aiemmin Facebook ja Snap ovat kopioineet TikTokin ominaisuuksia sovelluksiinsa.

Käyttäjät eivät sentään pääse julkaisemaan omaa sisältöä Netflixin sovelluksessa. Variety-sivuston mukaan Netflixin iOS-sovellukseen julkaisemassa Fast Laughs -osiossa näytetään lyhyitä pystyformaattiin rajattuja klippejä palvelun komediaohjelmista. Mukana on pätkiä stand up -koomikoiden esityksistä, tv-sarjoista ja elokuvista.

Videoiden virta on automaattinen samaan tapaan kuin TikTokissa ja käyttäjät voivat jakaa suosikkipätkänsä somessa. Netflix lupaa osioon noin 100 uutta videota päivittäin. Yhtiön tavoitteena on mitä ilmeisimmin markkinoida palveluaan uudella tavalla ja auttaa käyttäjiä löytämään uutta katsottavaa.

Sarjoja voi lisätä omalle listalleen tai katsoa saman tien Fast Laughs -osiosta löytyvien painikkeiden avulla. Lisäksi siitä löytyy lol-nappi, joka reagoi videoon lähettämällä kyyneleet silmissä nauravia emojeita.

Ominaisuus on toistaiseksi saatavilla vain iOS-sovelluksessa englanninkielisissä maissa. Yhtiö kertoo testaavansa Android-sovellusta myöhemmin tänä vuonna.