Yleensä Netflix on kovin vaitonainen palvelunsa tarkoista lukemista, esimerkiksi sen elokuvien katsojamääriä salaillaan tiukasti. Nyt videopalveluiden jättiläinen on kuitenkin kertonut avoimesti mielenkiintoisia lukuja julkisuuteen.

Kenties yllättävin tieto on, että peräti 70 prosenttia Netflix-viihteestä nautitaan Recoden mukaan television kautta. Vaikka monet verkkosisällöt ovatkin vahvasti mobiilivetoisia, toimivat elokuvat ja tv-sarjat edelleen parhaiten isolta ruudulta.

Palveluun liitytään puolestaan useimmiten tietokonetta käyttäen, uusista asiakkaista 40 prosenttia tekee tilinsä pc:llä, puhelinta tilin luomiseen käyttää 30 prosenttia asiakkaista. Aluksi palvelua myös katsellaan tietokoneen ruudulta tai puhelimesta, mutta puolen vuoden kohdalla televisio on noussut suosituimmaksi katselualustaksi.

Tablettien kohdalla tilanne on heikko, niitä käytetään rekisteröitymiseen ja katseluun vain noin viiden prosentin verran. Enimmäkseen tableteilta katsotaan lasten suosiossa olevia ohjelmia.

Yllättäen Yhdysvalloissa pidetyssä tilaisuudessa nostettiin esiin myös Suomea. Yleisesti Netflix-liikenteestä vain 25 prosenttia kulkee mobiiliverkkojen kautta. Suomessa osuus nousee Cnetin mukaan parhaimmillaan jopa 75 prosenttiin. Syynä on oletettavasti täkäläiset edulliset ja rajattomat 4g-datapaketit.