Intiassa kaupantekoa haittaa merkittävästi se, että tulotaso maassa on varsin alhainen. Niinpä markkinoille on mentävä niin sanotusti hinta edellä. Tätä on kokeilemassa muhkeasta suoratoistokakusta kilpaileva Netflix.

Android Authority kertoo, että yhtiö kokeilee Intiassa uudenlaista hinnoittelumallia, jolla palvelun voi saada käyttöönsä jopa puoleen hintaan. Tämä edellyttää pidempiä tilauskausia normaalin juoksevan kuukausilaskutuksen sijasta.

Valittavissa on kolmen kuukauden, kuuden kuukauden tai koko vuoden kestävät tilaukset. Mitä pidempään kauteen sitoutuu, sitä edullisemmaksi tilaus tulee. Vuoden mittainen premium-tilaus 4k-kuvanlaadulla maksaa 60 euroa vastaavan summan paikallista valuuttaa. Se on 50 prosenttia edullisempi vaihtoehto kuin saman pituinen kausi kuukausi kerrallaan maksettuna.

Suomessa parhaan kuvanlaadun saa nyt noin 16 euron hintaisella perhepaketilla. Vuoden katselujen hinnaksi tulee näin yli 190 euroa. Tuleeko pidempään kauteen perustuva edullisempi tilausmalli joskus meillekin?

Kenties.

”Uskomme, että asiakkaamme saattavat arvostaa joustavuutta, jonka useamman kuukauden maksaminen kerralla toisi. Tämä tilausmalli on testi. Tuomme sen muualle vain, jos asiakkaat pitävät mallia hyödyllisenä”, Netflix kommentoi Android Authoritylle.

Mallin tuoma joustavuuden lisääntyminen on hieman kyseenalaista, koska suurella osalla länsimaisista käyttäjistä kuukausimaksu veloitetaan automaattisesti luottokortilta tai PayPal-tililtä. 50 prosenttia edullisempi hinta sen sijaan on parempi houkutin.