Vaikka pahimmat soraäänet ovatkin jo vaienneet, saa pystyvideon käyttäminen edelleen osan nettikansasta kiihtymään. Suoratoistojätti Netflix haluaa kuitenkin kosiskella kiistanalaiseen kuvasuhteeseen positiivisesti suhtautuvia, Businessinsider kertoo.

Uutta ”Fast Laughs”-toimintoa pääsevät aluksi kokeilemaan valikoidut käyttäjät Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Sen kautta tarjotaan lyhyitä, 15-45 sekuntia kestäviä pätkiä Netflixin sisällöistä eli elokuvista, tv-sarjoista ja koomikoiden live-esiintymisistä. Maantieteellisen rajauksen lisäksi ominaisuus on käytössä vain palvelun iOS-sovellusta käyttäville asiakkaille.

Pystymuotoiseen videoon täysin nojaava TikTok on osoittanut, että perinteisen mallisia videoita ei tarvita suuren suosion saavuttamiseen. Palvelulla onkin yli 690 miljoonaa käyttäjää kuukausittain. Vastaavia pystyvideosyötteitä tarjoavat myös Instagram, Snapchat ja Facebook.

Kaikki pystyvideokokeilut eivät ole kuitenkaan olleet menestyksiä. Huippunimillä ratsastanut suoratoistopalvelu Quibi tarjosi mahdollisuuden katsoa tv-sarjoja joko pysty- tai vaaka-asennossa. Innovatiivisesta ideasta huolimatta palvelu kuitenkin floppasi täydellisesti.