Netflix suunnittelee ohittavansa Applen sovelluskaupan iOS-laitteita käyttävien asiakkaidensa laskutuksessa, Tech Crunch kertoo. Muutos näkyy kun käyttäjä luo tiliä Neflixiin. Sovelluksen sisäänkirjautumissivun sijasta Netflix on ohjannut käyttäjiä palvelunsa nettisivulle suorittamaan rekisteröitymisen.

Nykyisin Apple saa TechCrunchin mukaan 30 prosentin välityspalkkion Netflixin asiakkaiden ensimmäisen vuoden tilausmaksuista ja 15 prosentin osuuden toisesta vuodesta eteenpäin. Ohjaamalla käyttäjänsä omille nettisivuilleen rekisteröitymistä varten, Netflix pystyy ohittamaan Applen osuuden kokonaan. Netflix on tällä hetkellä Applen sovelluskaupan tuottoisin sovellus eli rahallinen menetys Applelle voisi koitua merkittäväksi.

Netflixiltä vahvistettiin TechCrunchille, että testi on tällä hetkellä käynnissä 33 maassa, mukaan lukien Suomessa. Toistaiseksi Netflixin isot markkinat eli Yhdysvallat ja esimerkiksi Iso-Britannia eivät ole mukana kokeilussa. Testi on tarkoitus lopettaa syyskuun 30. päivä.

Muista isoista yhtiöistä jo Amazon on ohittanut Applen osuuden estämällä e-kirjojen ostamisen iPhonen ja iPadin Kindle-sovelluksen kautta. Androidin sovelluskaupassa taas hittipeli Fortniten kehittäjä Epic Games on päättänyt levittää peliä vain omien nettisivujensa kautta välttääkseen maksamasta osaa tuloista Googlelle.

Lähde: Tivi

Korjattu 14:03 — käytimme termiä komissio tarkoittaessamme välityspalkkiota. Korjattu tekstiin.