Monille ihmisille Netflixin levitykseensä ottama ranskalaiselokuva Söpöläiset/Cuties on ollut aivan liikaa. Erityisesti Yhdysvaltain konservatiivisissa piireissä elokuvaa on syytetty lasten ja nuorten seksualisoinnista. Elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Maïmouna Doucouré on kertonut elokuvan päinvastoin kritisoivan lasten seksuaalisoimista.

Ohjaajan tarkoittama kritiikki on jäänyt ilmeisen monilta huomaamatta – mahdollisesti myös elokuva katsomatta. Mutta sehän ei nykyisinä aikoina estä elämöimästä, ettei tiedä mitään asiasta, josta älämölöä pitää. Päinvastoin.

Torrentfreak kirjoittaa, että Söpöläisiin kohdistuva vihakampanja on saanut Netflixin ryhtymään poikkeuksellisiin toimiin. Se on tällä viikolla tehnyt Twitterille poistopyyntöjä sadoista tviiteistä, joissa kritisoidaan elokuvaa ja yleensä yllytetään ihmisiä lopettamaan Netflix-tilauksensa.

Eri tahoille tehdyt poistopyynnöt toki ovat Netflixille peruskauraa, mutta yleensä ne kohdistuvat sen sisältöjen luvattomiin jakoihin. Tästähän ei nyt ollut lainkaan kyse. Poistettavaksi halutuissa tviiteissä tosin oli usein myös linkki Söpöläisten traileriin, mutta tviittien poistamista toivottiin kokonaan. Twitter on poistanut kuitenkin vain linkit traileriin ja jättänyt viestit muuten ennalleen.

Torrentfreakin tavoittamat poistopyyntöjen kohteeksi joutuneiden tviittien kirjoittajat pelaavat heti kättelyssä sananvapauskortin. TF toteaa, että Netflixillä saattaa olla täysin laillinen peruste vaatia traileriensa poistamista. Linkkejä Söpöläiset-traileriin on kuitenkin verkossa viljalti, mutta ne eivät näytä häiritsevän videopalvelua lainkaan. Nyt on käyty vain kriittisten ja hyökkääviksi koettujen viestien kimppuun.