Lakialoitteessa kaavaillaan Netflixin ja Spotifyn kaltaisille suoratoistopalvelulle velvoitetta näyttää hätätiedotteita.

Lakialoitteen ovat panneet alulle senaattorit Hawaii’lta sekä Etelä-Dakotasta, The Verge kirjoittaa. Aloite on nimeltään “Reliable Emergency Alert Distribution Improvement” eli READI.

Tavoitteena on, että esimerkiksi Netflix-sarjaan tai suosikkikappaleeseensa uppoutunut käyttäjä havaitsisi mahdollisesti uhkaavan vaaran, kuten Yhdysvaltoihin kohdistuvan sotatoimen tai jonkin muun hätätilanteen.

Jos lakialoite menee läpi, saatetaan maassa toimivat suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Hulu sekä Amazon Prime velvoittaa ottamaan hätätiedotteet käyttöön. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että sarjan tai musiikkikappaleen suoratoisto keskeytyisi ja vaaratiedote lävähtäisi ruudulle.

Ennen käyttöönottoa tulisi kuitenkin varmistua siitä, että palvelu on mahdollisimman bugivapaa ja turvallinen, jotta rikolliset eivät voisi käyttää ominaisuutta hyväkseen, The Verge muistuttaa.

Lakialoite pyrkii muun muassa vastaamaan viime tammikuussa Hawaii’lla sattuneeseen kömmähdykseen, jossa saaren asukkaita varoitettiin lähestyvästä ohjuksesta. Kyseessä oli väärä hälytys, ja viranomaisilta ehti kulua yli puoli tuntia ennen kuin varoitus saatiin peruttua.