Netflix on julkaissut uuden ominaisuuden, joka on kätevä varsinkin palvelun suurkuluttajille. Mobiilisovelluksen Oma lista -osioon on nimittäin tulossa muutamia lisätoimintoja, jotka helpottavat listalle tallennettujen sarjojen ja leffojen selailua.

Tulevien viikkojen aikana vähitellen käyttäjille saapuvan päivityksen myötä Omaa listaa voi järjestää esimerkiksi nimikkeen julkaisupäivän, aakkosjärjestyksen, ohjelmatyypin sekä listalle lisäämispäivän mukaan.

Lisäksi erittäin hyödyllinen keino on listata ohjelmat järjestykseen sen mukaan, onko käyttäjä aloittanut niiden katsomisen.

Ominaisuuksista on hyötyä etenkin sellaisille Netflix-käyttäjille, jotka tallentavat listalleen runsaasti ohjelmia myöhemmin katsottavaksi. Aiemmin listalla ei ole ollut minkäänlaisia suodattimia, joten nimikkeiden selaaminen on ollut lähes yhtä vaivalloista kuin sotkuisen dvd-hyllyn plärääminen.

Myös jo katsottujen nimikkeiden poistaminen listalta helpottuu, sillä jatkossa poistaminen tapahtuu simppelisti pyyhkäisemällä poistettava nimike sivuun. Tällä hetkellä poistaminen tapahtuu hieman kömpelösti ohjelman tiedoista.

Huomionarvoista on, että uudistus on luvassa vain mobiilisovelluksille. Esimerkiksi television tai verkkoselaimen kautta katselevat joutuvat jatkossakin selaamaan listojaan vanhaan kömpelöön tapaan.

Asiasta uutisoivan TechCrunch-sivuston mukaan päivitys tulee ensimmäisenä Android-käyttäjille, joille vähittäinen jakelu on siis jo alkanut. Applen puhelimille päivitys saapuu muutamaa viikkoa myöhemmin.

Oma lista -uudistuksen lisäksi Netflix lisää televisiosovelluksen etusivulle osion, joka esittelee palveluun lähiaikoina julkaistavia uusia sarjoja ja elokuvia.