Netgear järjesti tilaisuuden jossa julkaisi Nighthawk Gaming tuotesarjan – ja haastoi samalla pohjoismaiset it-toimittajat ammattilaispelaajia vastaan.

Uutuustuotteita ovat XR500 pelireititin, SX10 pelikytkin ja X4S ja X6S Nighthawk Mesh.

Monet varmaan miettivät mihin pelireititintä tarvitsee. XR500 on suunniteltu eliminoimaan yleisimmät verkkoviiveen syyt pelaamisen aikana. Reititin tunnistaa pelien tuottaman verkkoliikenteen. Minkä tahansa laitteen selaimella pääsee reitittimen hallintapaneeliin, josta saa säädettyä parhaan mahdollisen yhteyden.

Laitteen selaimen kautta toimiva hallintapaneeli näyttää kaikki palvelimet, joihin voi yhdistää. Hallinnan kautta voi valita itselleen parhaiten sopivan pelipalvelimen sopivimman maantieteellisen sijainnin ja pienimmän viiveen mukaan.

Muita pelaajia voi myös ryhmitellä heidän käyttämiensä yhteyksien mukaan. Mustalle listalle voi laittaa pelaajat, joiden kanssa ei enää halua pelata. Halutut pelikaverit puolestaan voi tallentaa valkoiselle listalle. Selaimen kautta voi myös säätää kuinka paljon nettiyhteyden kaistasta millekin laitteelle jaetaan.

Uutuutena oli myös Nighthawk Mesh Extender, joka toimii minkä tahansa wifi-reitittimen kanssa. Mesh yhdistää reitittimeen kolmannen wifi-kanavan kautta. Meshistä on saatavilla kaksi versiota, isompi ”pöytämalli” ja pienempi versio.

Viimeinen esitelty uutuus tuote oli Netgear SX10-pelikytkin jossa on yhteensä peräti kymmenen rj45-liitäntää, joista kaksi on 10 gigabitin liitäntää. Jokaisen liitännän kohdalla on led-valo, jonka väriä ja vilkkumista voi säätää.

Tuote-esittelyn jälkeen Netgear jakoi toimittajat joukkueisiin CS:GO peliä varten. Areenana toimi maailman suurin ”nettikahvila” Inferno Online, jossa pelaajien käytössä on yli 300 konetta.

Jokainen joukkue sai riveihinsä ammattilaispelaajan Ninjas In Pyjamas-joukkueesta. Bitin edustuksen kanssa samalla puolella pelasi NIP:in sisällöntuottaja akidos ja vastapuoli sai tulitukea ja ohjeita NIP:in tähtipelaajalta f0restilta. Kovin suurta pep-talkkia tähdiltä ei kuulunut. Jokaisen erän alussa ammattilaiset vain tyytyivät ohjeistamaan joukkueen muut pelaajat valitsemaan oikean kohteen etenimiselle. Ujon oloiset supertähdet eivät tosin olleet pahemmin juttutuulella pelien jälkeenkään.

Käytössä oli pelkästään Dust-2 -kartta, jossa pelattiin aidoissakin turnauksissa käytössä olevat 30 erää. Aluksi peli vaikutti tasaiselta, mutta lopussa peli kallistui selvästi akidoksen – ja Bitin – edustamalle joukkueelle. Ero ammattipelaajan ja toimittajan välillä ei vaikuttanut kovin suurelta. Kenties kyseessä oli toimittajapuolen hyvä valmistautuminen – tai sitten pyjamaninjat eivät pelanneet joka tilannetta virtuaalinen verenmaku suussa.