DNA TV-hubi pakkaa samoihin kuoriin tallentavan digiboksin, iptv-lähetykset ja nettivideopalvelut.

DNA TV-hubi ei aivan ennättänyt mukaan heinäkuun Mikrobitin isoon mediatoistinvertailuumme, mutta se olisi sopinut joukkoon erinomaisesti.

Laite on rakennettu Android TV -alustalle, ja aiemmin testaamistamme mediatoistimista poiketen siinä on sekä antenni- että kaapeliverkon tv-virittimet. Maksu-tv-korttia ei laitteen kanssa tarvita, mutta kaikki DNA:n maksu­kanavapaketit ovat tilattavissa TV-hubille.

Käyttöönotto on helppoa. Laite liitetään antenni- tai kaapeliverkkoon sekä nettiin joko langallisesti tai langattomasti. Lisäksi kytketään hdmi-kaapeli boksista televisioon. Asennus viimeistellään virittämällä kanavat.

Android TV on selkeä ja perusteltu käyttöliittymä digiboksille. DNA:n omia kanavia katsellaan omasta sovelluksesta. Kanavia voi katsella DNA:n verkossa sekä perinteisinä lähetyksinä että netti-tv:nä. Muiden operaattoreiden verkoissa tarjonta rajoittuu iptv-kanaviin sekä tilattuihin ohjelmakirjastoihin.

Kanavasurffailu onnistuu yhtä ripeästi kuin televisioillakin. Kanava­selauksessa alalaidassa näkyvät kanavien logot ja pikakuvakkeet selkeästi, joskin kanavanumerot puuttuvat. Mukavana bonuksena myös teksti-tv on käytettävissä. Ohjelmaopas on selkeä, mutta sen käyttö on valitettavan hidasta varsinkin aikaa rullatessa.

Android TV:n sovellukset kuten Netflix, Yle Areena, MTV Katsomo ja Ruutu ovat asennettavissa TV-hubille.

Kotiteatteriharrastajia miellyttävät Chromecast-tuki sekä mediatoistin­ohjelmistot, kuten Kodi ja VLC, joiden avulla laite muuntuu aidoksi viihdekeskukseksi.

Ilmais- ja maksukanavien tallennukseen tarvitaan DNA:n tv-yhteys sekä erikseen DNA:lta hankittava, 84 euroa maksava usb-levy. Tallentamiseen ei voi käyttää tavallisia, jo kotoa löytyviä ulkoisia usb-levyjä.

Perusilmaiskanavia voi tallentaa ilman levyä pilveen DNA TV -mobiilisovelluksen kautta ja tallenteet näkyvät digiboksissa omassa valikossaan kiintolevytallenteiden vieressä. Pilvestä on mahdollista katsella myös tilaamiaan ohjelmakirjastoja.

DNA TV-hubi on selkeä harppaus vanhoista digibokseista nykypäivään, sillä se tuo samaan palikkaan niin nettipalvelut kuin maksukanavatkin.

Laitteen ominaisuuksissa ei ole häpeiltävää uusimpienkaan 4k-televisioiden kanssa, mutta se soveltuu erinomaisesti myös vanhojen televisioiden käyttäjille. Tavanomaista katselua ajatellen laite muuntaa vanhat televisiot äly-tv-aikaan erinomaisesti.

Tehokäyttäjää ajatellenlaite on kuitenkin vielä keskeneräinen. Esimerkiksi Kodin ja VLC:n yhteensopivuus eri tiedostomuotojen kanssa on merkittävästi huonompaa kuin heinäkuussa testaamillamme mediatoistimilla. Laite on myös hyvin kranttu eri usb-muisteille, ja bufferoinnissa kotiverkon läpi on ongelmia.

Myös DNA:n keskustelupalstalla on raportoitu monista erilaisista ongelmista TV-hubin kanssa. Toivottavasti tilanne paranee ohjelmistopäivitysten myötä.

DNA TV-hubi

Ominaisuudet Android TV -mediatoistin ja -digiboksi. 2 × dvb-c/dvb-t2-viritin, usb 3.0, usb 2.0, hdmi 2.0, optinen spdif, 1 Gbit/s ethernet, 2,4 ja 5,0 GHz 802.11ac wlan, bluetooth 4.1. Google Cast -tuki.

Mitat ja paino 168 × 168 × 25 mm, 0,5 kg

Hinta 360 € (pelkkä laite) / alkaen 21,90 € / kk (laite, DNA TV -palvelu ja verkkotallennus, 24 kk sopimus), tallennukseen sopiva 1 Tt usb-levy 84 €

Arvosana 3,5/5

Hinta-laatusuhde 2/5

Hyvää Tv-virittimet, tallennus levylle, nopea

Huonoa Ongelmat kotimediakäytössä, ei mikrofonia

Pointti Moniosaaja sohvaperunalle