Vakuutuspalveluyhtiö mySafety kertoo teettäneensä kyselykartoituksen nettikiusaamisesta. Vastausten perusteella peräti viidennes suomalaisista on tullut loukatuksi verkossa. Yleisimmin suomalaiset kohtaavat nettikiusaamista Facebookissa.

Lasten ja teinien ikäryhmässä nettikiusaamista on puolestaan eniten WhatsAppissa, Snapchatissa sekä Instagramissa.

Kun puhutaan joka viidennestä suomalaisesta, kyse on miljoonan suomalaisen joukosta. Ilmiö on valitettavan tuttu vielä useammille, sillä kolmannes vastaajista arvelee kiusaamisen raaistuneen viime vuosina.

“On kuitenkin myönteistä, että 95 prosenttia vastaajista tunsi käsitteen nettikiusaaminen ja 91 prosenttia heistä piti kiusaamista nolona, ei sen kohteeksi joutumista”, mySafetyn toimitusjohtaja Niclas Fagerlund kertoo tiedotteessa.

Eniten loukkaavia kommentteja saa kyselyn mukaan mielipiteensä kertomisesta. Nettikiusatuista 54 prosenttia on tullut loukatuksi mielipiteittensä vuoksi. Seuraavaksi yleisin nettikiusaamisen syy oli ulkonäkö (29 prosenttia) ja kolmanneksi yleisin poliittiset mielipiteet (24 prosenttia).

MySafety teetti IRO Researchilla Tuhat suomalaista -selvityksen nettikiusaamisesta. Kyselyyn vastasi 1100 yli 10-vuotiasta suomalaista, minkä lisäksi tutkimusyritys syvähaastatteli kahdeksan nettikiusaamisen kohteena ollutta tai sitä läheltä seurannutta henkilöä.