Twitter tuo alkuvuodesta palveluun uusia asetusvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjä voi määrittää, kuka pystyy vastaamaan hänen tviitteihinsä. Asiasta kertoo BBC.

Käyttäjä voi sallia esimerkiksi kaikkien muiden käyttäjien vastaukset tviitteihinsä, sallia itse seuraamiensa tai mainitsemiensa käyttäjien vastaukset tai estää kaikkia käyttäjiä kokonaan vastaamasta.

Jo aiemmin viime vuoden lopulla Twitter toi käyttöön ominaisuuden, jonka kautta käyttäjä voi piilottaa tietyt saamansa vastaukset näkyvistä.

Uudistukset ovat ajankohtaisia. Useat sosiaalisen median palvelut ovat joutuneet pohtimaan viime aikoina suhdettaan nettikiusaamiseen.

Googlen omistama videopalvelu YouTube ilmoitti hiljattain, ettei se salli jatkossa alustallaan sisältöä, joka uhkaa yksityishenkilöitä tai loukkaa heitä heidän ominaispiirteidensä, kuten suojattuun ryhmään kuulumisen tai fyysisten ominaisuuksien, takia.

Facebook puolestaan kertoi marraskuussa poistaneensa alustaltaan ennätysmäärän vihapuhetta sisältäviä postauksia. Facebookin mukaan suuri osa seulonnasta tapahtuu tekoälyä hyödyntäen.

Haasteena tosin on, että tätä tarkoitusta varten kehitetyt algoritmit tunnistavat vain tietyillä kielillä, kuten englanniksi, espanjaksi ja mandariinikiinaksi kirjoitettua tekstiä.