Kun verkkopalvelut saavat vihiä hakkeroinnista, ne siirtyvät yleensä kriisinhallintatilaan ja yrittävät suojella käyttäjiään. Eivät kuitenkaan kaikki sivut. Aikuisen maun fan fictioniin keskittynyt sivusto kiistää tapahtuneen ankarasti.

Tietoturvatutkija Troy Hunt kertoo erikoisesta ongelmasta Twitterissä. Adult-fanfiction.org -sivustolta on mahdollisesti varastettu jopa 186 000 käyttäjätunnuksen tietokanta, mutta ylläpito ei suostu uskomaan asiaa.

Tietokannassa on tiettävästi nimiä, syntymäaikoja, sähköpostiosoitteita ja salasanoja, osa selväkielisinä, osa salattuna md5-algoritmilla.

Hunt pyörittää haveibeenpwned.com-palvelua, joka pitää listaa tietomurroista. Sivustolla voi myös testata sähköpostiosoitteita ja saada vahvistuksen sille, ovatko käyttäjien tiedot kenties vaarassa.

Sivuston foorumilla käydään parhaillaan kiivasta keskustelua siitä, kannattaisiko asialle kenties tehdä jotakin. Hunt itse on lähettänyt monille käyttäjille tietoa asiasta sähköpostitse, mutta jostain syystä kaikki ylläpidosta eivät ole saaneet samaa sähköpostia. Käyttäjien vakuuttelut eivät riitä, sillä ylläpidon mukaan ainakaan osaa väitetyistä osoitteista ei löydy haveibeenpwnedista.

Ylläpito vaikuttaa huomattavan skeptiseltä ja syyttää Huntia palveluidensa myymisestä tietoturvapelolla. Haveibeenpwned on kuitenkin ilmainen palvelu.

”Ei meitä kannata hakkeroida. Emme me ole verkkokauppa”, ylläpidon edustaja BronxWench toteaa, ilmeisesti ymmärtämättä mihin vaaraan sivusto käyttäjänsä asettaa. Hakkerit eivät hae pelkkää suoraa hyötyä sivustoilta, vaan myös materiaalia identiteettivarkauksien mahdollistamiseksi.

Jää nähtäväksi, miten asiassa käy. Mikäli ilmenee, että aikuisfanikirjallisuussivustolle on oikeasti murtauduttu, ylläpito voi joutua todella noloon valoon.

The owner of this service is disputing the legitimacy of this breach. https://t.co/S0e4MmD9lz

I've just sent pretty emphatic evidence of it to them, if anyone who found themselves in there would like to chime in on the discussion it would be appreciatedhttps://t.co/8hh5Yl5CVh

— Troy Hunt (@troyhunt) August 7, 2018