Mahtoivatko suurimmatkaan visionäärit nähdä mielessään GTA V:n kaltaisia megapelejä kokeillessaan ensi kertaa kahdesta pikselimailasta ja -pallosta koostuvaa Pongia? Oli miten oli, vastaavaa hyperloikkaa lupailee monessa muussakin projektissaan onnistunut Elon Musk.

Neuralink on julkaissut uuden aivoimplanttiaan esittelevän videon ja siihen liittyvän tiedotteen. Videolla nähdään yksinkertaista pallopeliä pelaava makaki, joka ohjaa peliä ensin perinteisellä joystickillä. Seuraavassa vaiheessa joystickista irrotetaan johto ja käden liikkeet luetaan suoraan aivoista. Tämän jälkeen myös joystick poistetaan pelistä ja siirrytään suoraan aivo-ohjaukseen.

Nykyinen prototyyppi kytkeytyy aivoihin 1024 elektrodin avulla. Tulevaisuudessa elektrodien määrää on tarkoitus kasvattaa huomattavasti, jolloin myös monimutkaisemmat toiminnot onnistuvat. Aivojen lisäksi Neuralink-siruja voidaan istuttaa myös muualle kehoon. Näin viestit aivoista esimerkiksi jalkoihin voisivat kulkea Neuralinkien välillä, vaikka luonnolliset kulkureitit olisivatkin vaurioituneet. Musk uskookin tuotteen lopulta nostavan alaraajahalvaantuneet jälleen kävelemään.