New Yorkin osavaltio on ensimmäinen Yhdysvaltojen osavaltio, joka on alkanut rajoittaa kryptovaluuttojen louhintaa. Osavaltion kuvernööri Kathy Hochul allekirjoitti lain, joka rajoittaa fossiilisilla polttoaineilla, kuten kivihiilellä tapahtuvaa, työtodistukseen (proof-of-work) perustuvaa louhintaa, uutisoi Gizmodo.

Seuraavien kahden vuoden aikana uusille louhintaoperaatioille ei anneta lupia eikä nykyisiä lupia uusita niiden umpeutuessa.

Lakia perusteella louhinnan ympäristö- ja infrastruktuurikuormituksilla.

Lisäksi osavaltion ympäristönsuojelusta vastaavan viraston on seuraavan vuoden aikana tehtävä selvitys työtodistusmenetelmään perustuvan louhinnan ympäristövaikutuksista. Tuon selvityksen perusteella voidaan jatkossa tehdä päätöksiä.

Työtodistusmenetelmään perustuva louhinta on joutunut lainsäätäjien silmätikuksi monissa paikoissa sen valtavien päästöjen ja sähkönkulutuksen vuoksi. Muun muassa bitcoin perustuu juuri työtodistusmenetelmään.

New Yorkissa saavat louhijat edelleen jatkaa osuustodistukseen perustuvaa louhintaa. Esimerkiksi ethereum-lohkoketju siirtyi työtodistuksesta osuustodistukseen syyskuussa ja samalla lohkoketjun energiankulutus putosi murto-osaan aiemmasta.

Myös työtodistukseen perustuva louhinta saa New Yorkissa jatkua, jos se tapahtuu muilla energialähteillä kuin fossiilisilla polttoaineilla.