Digital Trends kirjoittaa, että laajassa kansainvälisessä operaatiossa on pidätetty lähes 300 sähköpostihuijaria kaikkiaan kymmenessä maassa. Nigerialaiskirjeistä on puhuttu yleisestä – ja kas kummaa: yli puolet pidätetyistä (167) olikin nigerialaisia.

USA:lla on ollut myös hyvä osanotto (72 pidätettyä). Loput rosvot otettiin talteen Turkissa, Britanniassa, Ranskassa, Italiassa, Japanissa, Malesiassa, Ghanassa ja Keniassa.

FBI:n mukaan rikosten kirjo on ollut laaja. Jotkut olivat erikoistuneet nyhtämään rahaa isointa yrityksiltä, toisille kelpasivat hyvin myös vanhusten säästöt. Menetelminä on käytetty muun muassa työntekijöiden harhauttamista rahasiirtoihin, romanssihuijauksia, lupauksia arpajaisvoitoista ja vastaavista sekä petollista kaupankäyntiä.

Tarkkoja summia on mahdoton selvittää, mutta arviolta uhrien menetykset yksin viime vuonna olivat 1,3 miljardia dollaria. Tähän mennessä rikollisilta on saatu napattua vain noin 3,7 miljoonaa taalaa.

”Haluamme lähettää selvän viestin rikollisille: etsimme teidät, olette missä tahansa”, FBI:n johtaja Christopher A. Wray sanoo.

Lähde: Tivi