Monet pelaajat ovat ilmoittaneet, että ohjaimen analogitikku rekisteröi olemattomia liikkeitä pakottaen pelaajia joko mukautumaan - tai lähettämään ohjaimen korjattavaksi. Nintendolla saattaa olla niskassaan nyt kovaa painetta tehdä jotain asialle, kertoo Engadget.

Chimicles Schwartzin asianajajat ovat nimittäin nostaneet ryhmäkanteen Yhdysvalloissa Nintendoa vastaan väittäen, että yhtiö myy Joy-Coneja tietäen, että ne ovat viallisia. Kanteessa myös kerrotaan, että Nintendo kieltäytyy vian korjaamista ilmaiseksi, eikä ole tunnustanut ongelmaa sen yleisyydestä huolimatta.

Kanne syyttää Nintendoa Kalifornian petoslakien ja osavaltion ja liittovaltion takuulakien rikkomisesta. Se syyttää yritystä myös hämäämisestä ja takuuehtojen rikkomisesta.

Jos ryhmäkanne onnistuu, se voi tulla todella kalliiksi Nintendolle. Yhtiö kertoi, että oli myynyt melkein 35 miljoonaa Switchiä maailmanlaajuisesti, ja päälle tulevat irtotavarana myydyt Joy-Con-ohjaimet. Vaikka Yhdysvaltojen myynnit ovat vain osa siitä määrästä, Nintendo voi silti joutua maksamaan vahingonkorvauksia aika monille.