Viimeisimpien myyntilukujen mukaan Nintendo Switch menee kuin kuumille kiville. Kotakun mukaan maaliskuussa julkaistu konsoli on kiskaissut kotimaassaan Japanissa 1,5 miljoonan myydyn konsolin rajapyykin rikki vaivaisessa 26 viikossa.

GI.biz tietää kertoa, että toinen Japanissa erinomaisesti menestyvä suosikki, PlayStation 4, myi vastaavassa ajassa vain 665 760 yksikköä. PS4:llä kesti 69 viikkoa päästä 1,5 miljoonan myydyn konsolin rajapyykille.

Maailmanlaajuisestikin Switchillä on pyyhkinyt loistavasti. Kesäkuun 30. päivä globaali myynti huiteli 4,7 miljoonan myydyn laitteen lukemissa, ja pelejä oli mennyt kaupaksi liki 14 miljoonaa kappaletta. Uudet myyntitulokset julkaistaan lokakuussa, ja Nintendon tahti tuskin on heikentynyt.

GI.biz arvelee, että osasyynä Switchin menestykseen on mobiilipelaamisen suosio Japanissa. Taskukonsolin ja kotikonsolin välimaastoon sujuvasti uppoava Switch löytää yleisönsä molemmista kategorioista, siinä missä Pleikkari on tiukasti kotikäyttöön suunniteltu laite.