Nintendo on julkistanut uuden ja edullisemman Switch Lite -käsikonsolin. Uutuus eroaa perusmallista muun muassa kokonsa puolesta. Laitteessa ei ole myöskään irrotettavia Joy Con -ohjaimia, vaan ne ovat kiinteästi rungossa kiinni. Kyseessä on pelkkä käsikonsoli, eikä sitä voi telakan kautta yhdistää televisioon.

Lite-versiossa näytön koko on aavistuksen pienempi. Laitteessa on 5,5 tuuman teräväpiirtonäyttö, kun Switchissä on 6,2 tuuman näyttö. Painoa Switch Litellä on 277 grammaa. Akunkestoksi luvataan 3–7 tuntia riippuen siitä, mitä laitteella pelaa. Esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wild -peli tyhjentää akun noin neljässä tunnissa.

Uusi Switch Lite tulee saataville kolmessa eri värissä, joita ovat keltainen, harmaa ja turkoosi. Laite tulee myyntiin 20. syyskuuta 200 dollarin hintaan.

Perusmallin suorituskykyyn tulossa parannus

The Verge uutisoi, että alkuperäinen Nintendo Switch on saamassa suorituskykyparannuksen. Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n asiakirjoista on paljastunut, että Nintendo Switchiin tullaan vaihtamaan järjestelmäpiiri ja tallennusmuisti.

Tällä hetkellä Nintendo Switchissä on Nvidian Tegra X1 -järjestelmäpiiri, 32 gigatavua eMMC-muistia ja 4 gigatavua ram-muistia.