The Verge kertoo, että hakkerit ovat löytäneet tavan nyysiä Nintendon palveluista käyttäjien tunnuksia ja anastaa sieltä sekä käyttäjien tietoja että käyttää tiliä ostospetoksiin.

Hakkerit ovat tällä tavalla päässeet käsiksi 160 000 käyttäjän tilille huhtikuun aikana.

Temppu onnistui vanhojen Nintendo Network ID -käyttäjätilien avulla.

NNID oli käytössä oleva tunnistautumisjärjestelmä Nintendo 3DS- ja Wii U -laitteissa, mutta Switchin saapuessa Nintendo siirtyi turvallisempaan Nintendo Account -järjestelmään. Kätevyyden vuoksi NNID:n sai kuitenkin kytkettyä Nintendo Accountiin, ja NNID:n avulla sai myös kirjautua palveluun sisään.

Kasa NNID-tunnuksia on kuitenkin jossain vaiheessa vuotanut hakkereille, ja näin vanhentuneita tunnuksia sisältävää datapakettia hyödyntämällä hakkerit uivat Nintendo-käyttäjien nykyisille käyttäjätileille.

Mikäli uhri on käyttänyt samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa sekä NNID:ssä että Nintendo Accountissa, hakkerit ovat päässeet käsiksi myös maksukorttitietoihin, ja saattaneet myös tehdä peliostoksia uhrin piikkiin.

Iskun vuoksi Nintendo estää NNID-tunnusten käyttämisen Nintendo Accountille kirjauduttuessa.

Nintendo kehottaa asiakkaitaan kytkemään päälle kaksivaiheisen tunnistautumisen sen tarjoaman tehokkaan tietoturvan vuoksi.