Nintendon suositusta Switch-konsolista on löytynyt haavoittuvuus, jolla voidaan ohittaa laiteen suojausmekanismit ja ladata laitteeseen käyttäjän omaa koodia. The Registerin mukaan haavoittuvuus on Switchin käyttämässä Nvidian Tegra-piirisarjan esilataimessa eli se koskee kaikkia muitakin Tegra-piirejä käyttäviä laitteita. Haavoittuvuuden löysi tietoturvatutkija Kate Temkin, joka on nimennyt löydöksensä Fusée Geléeksi.

Temkinin kerrottua haavoittuvuudesta, myös hakkeriryhmä fail0verflow raportoi myös löytäneensä haavoittuvuuden Tegra-piireistä jo aiemmin. Ryhmä on onnistunut käynnistämään esimerkiksi linuxin ja epävirallisia pelejä Switchissä haavoittuvuutta hyödyntäen. Suojausten murtaminen tuo todennäköisesti esimerkiksi piraattipelit Switchiin.

Haavoittuvuuden hyödyntäminen vaatii fyysisen pääsyn laitteeseen eikä suojauksia voi murtaa esimerkiksi langattomasti. Haavoittuvuus vaikuttaa vanhempiin Tegra-piireihin versioon T186/X2 saakka.

Nintendon harmiksi haavoittuvuutta on mahdoton korjata jälkikäteen. Kun laite on lähtenyt tuotantolinjalta, käyttöjärjestelmän esilataimeen ei käytännössä voida tehdä muutoksia. Siksi haavoittuvuus vaikuttaa bugin löytäjän Temkinin mukaan kaikkiin tähän mennessä toimitettuihin Switch-laitteisiin eikä Nintendolla ole keinoa korjata sitä. Ongelma voidaan korjata vain tulevissa laitteissa.

Haavoittuvuuden ytimessä on käynnistysohjelman usb-ohjelmisto. Ohjelmisto kutsuu muistinkopiointiin tarkoitettua funktiota, jonka pituusparametria hyökkääjä voi muokata. Hyökkääjä voi käyttää ylipitkään kopio-operaatiota suorittimen suorituspinon ylikirjoittamiseen. Näin suoritin voidaan asettaa suorittamaan käytännössä mitä tahansa hyökkääjän haluamaa koodia.

Haavoittuvuutta hyödyntämällä hyökkääjä pääsee lukemaan laitteeseen kiinteästi asetetut salaukset sekä mahdollistaa minkä tahansa koodin suorittamisen.

Vaikka Nintendo ei voikaan korjata ongelmaa suoraan laitteista, yhtiölle jää vielä keinoja rajoittaa laitteiden muokkausta. Nintendo voi esimerkiksi rajoittaa muokattua laitetta käyttävien pääsyä palveluihinsa, mikä on todennäköisesti monelle syy jättää muokkaus tekemättä.

Toinen syy pitäytyä muokkaamattomissa laitteissa on merkittävä mahdollisuus laitteen rikkomiseen, jos erehtyy syöttämään rivinkään väärää koodia.