Länkkäriseikkailu Red Dead Redemption 2 julkaistaan syksyllä. On jo nyt päivänselvää, että se on isoimpia pelialan tapauksia koko vuonna, jopa ehkä vuosiin. Sitä kehittävä Rockstar ei pelaa pienillä ruokkiessaan pelin ympärille kasvavaa hypemyrskyä.

Tämänkaltaista keräilypakettia tuskin kukaan osasi silti odottaa.

Red Dead Redemption 2 on saatavilla useampana eri pakettina. Perusversion lisäksi siitä julkaistaan Special Edition, Ultimate Edition sekä Collector’s Box. Kaikki sisältävät runsaasti ekstraherkkuja, mutta yllättäen Collector’s Box ei sisällä itse peliä lainkaan.

Noin 80 euron Special Edition tuo mukanaan kourallisen pelin sisäisiä etuja, kuten komean hevosen, tulivoimaa tehostavia power-upeja, yhden uuden asukokonaisuuden sekä normaalia aiemman pääsyn kouralliseen järeitä aseita. Mukana tulee myös fyysinen kartta.

Teräskansiin pakattu Ultimate Edition kustantaa arviolta satasen verran. Siinä on kaikki mitä Special Editionissakin, ja sen lisäksi verkkopeliä varten mustan hevosen sekä erityissatulan, lisää aseita sekä välittömän pääsyn 25. kokemustasolle.

Arviolta 100 euroa maksava Collector’s Box on keräilyversioista tyylikkäin. Se sisältää pelkästään fyysisiä herkkuja, kuten lukollisen rahakirstun, korttipakan, rintakoruja, kuvallisen varustekatalogin, aarrekartan, roiston elämään oleellisesti kuuluvan kasvohuivin, palapelin, erityisen kultakolikon sekä 12 keräilykorttia.

Niin, ja CB ei tosiaan sisällä peliä laisinkaan.

Rockstar on todennut Twitterissä, että erikoinen ratkaisu syntyi halusta tarjota todellisille keräilijöille kaikki mahdolliset herkut, ja antaa pelaajan valita itselleen se sopivin pelin formaatti, oli se sitten Ultimate Edition tai digitaalinen kopio.