Lukuisia palkintoja kahminut roolipeli Wasteland 2 sijoittuu ydinsodan runtelemaan Jenkkilään, jossa pelaajan ohjaamat paramilitantit yksilöt ovat niitä harvoja, jotka yrittävät tuoda jonkinlaista lakia ja järjestystä joutomaan keskelle.

Matkan varrella kohdataan niin ryöstäjiä, taistelurobotteja kuin koulutettuja sotilaitakin, ja pelaajan tekemillä valinnoilla on suuri merkitys runnellun maailman tulevaisuudelle. Wasteland 2:ta onkin kehuttu nimenomaan tunnelmansa ja tarinansa puolesta.

Wasteland 2 sai alkunsa joukkorahoituksen avulla, ja se keräsi niin tuhdit satsaukset, yli kolme miljoonaa dollaria, että pelistä tuli merkittävästi suunniteltua laajempi.

Ensimmäinen Wasteland vuodelta keppi ja hevonen on nykymittapuulla tuskallisen vanhentunut peli. Siinä on kuitenkin oma selkeä viehätyksensä, ja kun sitä hetken pelaa ymmärtää selvästi, miksi se on toiminut Fallout-pelisarjan innoittajana.

Wasteland 2 – Director’s Cut Digital Classic Edition ja sen mukana tuleva Wasteland lähtevät GOG:ista ilmaiseksi perjantaiaamuun 13.12. saakka.

Peliluola suosittelee tutustumaan molempiin, etenkin kun kolmas Wasteland saapuu toukokuussa 2020, ja kukapa siihen haluaisi sukeltaa tietämättä mitä on tapahtunut?