Kirjoitimme aiemmin Googlen Chrome-selaimen ensiesiintymisestä Windows-sovelluskaupassa. Tarjolla oli kokonaisen selaimen sijasta vain Chromen asennustiedosto. Microsoftin mukaan Googlen tempaus kuitenkin rikkoi sovelluskaupan sääntöjä.

”Olemme poistaneet Chromen asennussovelluksen sovelluskaupasta, sillä se rikkoo käyttöehtojamme”, Microsoftilta todetaan The Vergelle.

Windows-sovelluskaupan käyttöehdoissa kielletään sovellukset, jotka eivät tarjoa käyttäjälleen ainutkertaista ja selvää hyötyä, MSPowerUser kirjoittaa.

Google ei voi tarjota Chromen ”kokonaista” versiota Windows-sovelluskaupan kautta, sillä Microsoft kelpuuttaa kauppaan vain selaimet, jotka käyttävät samaa selainmoottoria kuin yhtiön oma Edge.

Google ei myöskään ole aiemmin osoittanut mielenkiintoa alkaa kehittää Chromesta erillistä versiota Windows 10 S- sekä 10 Mobile -käyttäjille.

Microsoftilta huomautetaan, että he vastaanottavat mielellään sovelluskauppaan sellaisen version Chromesta, joka ei riko kaupan käyttöehtoja ja on yhdenmukainen Microsoftin asettamien rajoitusten kanssa.