Nokia-tuotemerkin oikeudet matkapuhelimissa omistava HMD Global julkisti eilen Mobile World Congressissa edullisen puhelimen, joka sai mallinimekseen Nokia 3310.

Uusi puhelin ratsastaa reilut 16 vuotta sitten julkistetun supersuositun alkuperäisen Nokia 3310:n maineella. Alkuperäinen 3310 myi joidenkin arvioiden mukaan noin 126 miljoonaa kappaletta, joten se on kaikkien aikojen suosituimpia puhelinmalleja.

Vaikka uuden ja vanhan 3310:n ulkonäössä on samoja piirteitä, on uusi 3310 aivan eri puhelin jo senkin takia, että siinä on iso värinäyttö.

Uusi 3310 ei ole kuitenkaan täysiverinen älypuhelin, sillä siinä ei ole kosketusnäyttöä, eikä siihen voi asentaa vastaavanlaisia sovelluksia kuten Android- ja iOS-puhelimiin. Toisaalta se ei ole myöskään yhtä yksinkertainen kuin alkuperäinen 3310, jossa oli muun muassa pienen mustavalkonäytön ansiosta nykypuhelimiin verrattuna aivan huima akkukesto.

Vanhan suosikkimallin ystävät ovat ottaneet uusitun version vastaan vaihtelevasti. Moni olisi halunnut, että uusi puhelin olisi ollut enemmän vanhemman kaltainen – huippuyksinkertainen mutta kestävä niin akultaan kuin laitteistoltaan.

Alkuperäinen Nokia 3310

Toisaalta esimerkiksi Creative Strategiesien analyytikon Carolina Milanesin mielestä 3310 on hyvä markkinointikikka ja hän uskoo, että moni ostaa 49 euron hintaisen laitteen vain ”koska se tuntuu hyvältä”.

Myös johtaja Ben Wood CCS Insight -tutkimusyhtiöstä uskoo, että vaikka puhelinta myytäneen korkeintaan kohtuullisia määriä, on sen luoma julkisuus hyvin arvokasta HMD Globalille, ja voipa puhelimesta jopa tulla retrolaite, joka ”on saatava”.

Sen sijaan lukuisat lukijakommentit 3310-uutisten alla ovat olleet huomattavan kriittisiä. Puhelinta on pidetty tietynlaisena väliinputoajana. Ekaluokkalainenkaan ei kelpuuta sitä, koska heikkotehoinen ja pieninäyttöinen puhelin ei ole omiaan esimerkiksi YouTube-videoiden katseluun, eikä siihen voi asentaa samoja pelejä kuin kavereilla. Toisaalta se ei ole optimaalinen niillekään, jotka haluaisivat ”vain puhelimen”, eli mahdollisimman yksinkertaisen, varmatoimisen ja akkukestävän laitteen. Eikä uutta 3310:tä ei voi oikein kutsua täydelliseksi retropuhelimeksikaan, niin paljon ulkomuoto on muuttunut.

Mitä mieltä sinä olet? Onko 3310 uudistunut sopivasti vai olisitko halunnut mieluummin mahdollisimman tarkan kopion alkuperäisestä?

Kommentoi tämän uutisen alle!

Nokia 3310

  • Mitat: 115,6 × 51 × 12,8 mm
  • Gsm-taajuudet: 900/1800 MHz
  • Käyttöjärjestelmä: Nokia Series 30+
  • Tallennustilaa: 16 megatavua, microsd-kortilla enintään 32 gigatavua
  • Muuta: Fm-radio, mp3-soitin
  • Näyttö: 2,4-tuumainen qwga-näyttö
  • Kamera: 2 megapikseliä
  • Akku: 1200 milliampeerituntia, puheaikaa 22,1 tuntia, standby-aikaa 32 päivää
  • Muuta: matopeli
  • Hinta: 49 euroa