Valmistaja HMD on kehunut jokin aika sitten myyntiin tullutta Nokia 8 -puhelintaan vuolaasti. Laite kiinnostaa myös amerikkalaisia, vaikkei sitä USA:ssa ainakaan vielä myydä.

Puhelinten tuhoamisella kunnostautunut JerryRigEverything on saanut käsiinsä Nokia 8:n, ja tekee sille YouTube-videollaan paljon sellaista, mitä kukaan tuskin omalle luurilleen tekisi. Kännykkä saa puukosta ja sitä myös flambeerataan tupakansytyttimellä.

Näytön lasi vastustaa varsin hyvin naarmuttamista metallipiikillä, vaikka tarmokas raaputtaminen siihen jälkensä jättääkin. Todennäköisesti samassa taskussa olevat kolikot tai avaimet eivät vaurioita aiheuta. Myös kameroiden linssit pitivät kiitettävästi pintansa.

Alumiinikuori ei luonnollisestikaan ole pinnaltaan yhtä vahvaa tekoa, siihen terävällä terällä syntyy kyllä vaivatta naarmuja. Nokia 8 saa kuitenkin kehuja siitä, että se on onnistunut asiassa, joka Applella meni pahasti pieleen.

Sekä Nokia 8:ssa että iPhone 6 Plussassa on käytetty samaa 6000-sarjan alumiinia. Monet varmaan muistavat, että nuo iPhonet taipuivat ikävin seurauksin (”bendgate”). Apple on vaihtanut sittemmin vahvempaan alumiiniin, mutta HMD on onnistunut tekemään 6000-sarjaisella parempaa työtä: ei taivu.

HMD:n tuotepäällikko Juho Sarvikas kertoo AndroidPolicelle, että vahvempi alumiini lisäisi suotta laitteen painoa. iPhonea vahvempaan lopputulokseen on päästy hänen mukaansa rakenteellisilla ratkaisuilla.

JerryRigEverything ei tyytynyt vain raapimaan puhelinta. Lopuksi käyttöön otettiin sytkäri. Näytön liekittäminen sai sen ensin tummumaan, mutta vaikutus oli lyhytaikainen: hetken kuluttua kuva oli taas ennallaan. Kuoressa oleva Nokia-logo sen sijaan ei ollut tulenkestävä, vaan kirjaimet irtosivat. Lähde: Tivi