Nokiaa tiiviisti edelleen seuraava Eldar Murtazin on kiistanalainen hahmo. Venäläinen journalisti on saanut käsiinsä maassaan julkaistun käännöksen Risto Siilasmaan Nokia-kirjasta ja tarjoaa pitkässä

oman näkemyksensä syistä jättiyhtiön romahdukseen.

Venäjäksi julkaistussa kirjoituksessa käydään läpi seikkaperäisesti kaikille tutut vaiheet siitä, miten selkeä markkinaykkönen onnistui romahtamaan lopulta täysin ulos maailman älypuhelinmarkkinoilta.

Kehitystiimien välinen huono tai olematon kommunikaatio, Ollilan johtamistyyli tai Elopin radikaalit päätökset tuskin tulevat kellekään yllätyksenä.

Murtazin kuitenkin nostaa julkisesti tikunnokkaan myös Siilasmaan itsensä. Hän jopa kutsuu koko kirjaa tunnustukseksi petturuudesta. Venäläinen pyrkii todistelemaan petturuutta yhtiön työntekijöiden valtaisalla vaihtuvuudella. Vuonna 2018 Nokia työllisti noin 100 000 ihmistä, mutta heistä alle prosentti oli yhtiössä töissä vuonna 2012.

Murtazin on myös eri mieltä Siilasmaan kanssa Nokian nykytilanteesta. Siilasmaan mukaan yhtiö on eittämättä toinen maailman suurista langattomien verkkojen rakentajista. Murtazin muistuttaa, että sekä Huawei että Ericsson ovat asiasta varmasti eri mieltä.

Pitkälle ja kriittiselle kirjoitukselle luvataan myös jatkoa, jossa käsitellään Nokian myöhempiä vaiheita.