Suuri intialainen Flipkart-verkkokauppa kertoo tehneensä strategisen yhteistyösopimuksen Nokian kanssa älytelevisioissa.

"Flipkart hyödyntää ymmärrystään intialaisista kuluttajista ja samalla kehittää Nokia-merkkisten älytelevisioiden valmistusta ja jakelua", kertoi Flipkart tiedotteessaan.

Tietoja itse laitteista tai niiden hinnoista ei ollut saatavilla.

Nokia ei halunnut Espoon pääkonttorista kommentoida uutista tällä viikolla. Yritys kertoi syyskuussa, että se on ryhtynyt yhteistyöhön brändien lisensointiin erikoistuneen Global Icons -toimiston kanssa. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen Nokian brändilisensointisopimus, joka koskee kulutuselektroniikkaa.

Nokia on jo lisensoinut kännykänvalmistuksensa HMD Globalille. Yllättävää on, että kuluttajatuotteisiin erikoistunut HMD ei ryhdy televisioiden valmistukseen, vaikka HMD Globalille on myönnetty lisenssi puhelinten lisäksi tablettilaitteisiin ja lisävarusteisiin.

Nokia teki televisioita jo 50-luvulla. Valmistus sai alkunsa Salorasta, joka oli Suomen merkittävin televisiovalmistaja 1960– ja 1970–luvuilla. Vuonna 1975 Nokia ja Salora päättivät aloittaa yhdessä kehittämään radiopuhelimia. Nokia sulautti Saloran emoyritykseen vuonna 1989, mutta myi sen myöhemmin hongkongilaiselle Semi-Techille.

Monet älypuhelinmerkit ovat viime aikoina ilmoittaneet tuovansa markkinoille älytelevisioita. Motorola julkisti hiljattain televisionsa ja laitteitaan on tänä vuonna julkistaneet myös OnePlus, Huawei ja Honor.

Sopimus tehty. Verkkokauppayhtiö Flipkart kertoo kehittävänsä Nokia-merkkisten älytelevisioiden valmistusta ja jakelua. JAGADEESH NV