New Delhi

Verkkolaiteyritys Nokian paluusta kulutuselektroniikkamarkkinoille on saatu Intiassa lisää tietoa, sillä Nokia televisioiden kerrotaan olevan tulossa myyntiin maassa joulun alla.

Times of India -lehden mukaan laitteet tulevat markkinoille joulukuussa Walmartin omistaman verkkokauppa Flipkartin kautta.

Lehden mukaan televisiot on varusteltu yli 50-tuumaisella ultratarkalla näytöllä ja Android-käyttöjärjestelmällä. Televisioon voi ladata sovelluksia Google Play -verkkokaupasta. Laitteissa on myös ainutlaatuiset himmennystoiminnot ja äänentoisto puolestaan on tehty yhdessä korkealaatuisista tuotteistaan tunnetun JBL:n kanssa.

Nokian televisiot ovat osa espoolaisyrityksen brändien lisensointitoimintaa kulutuselektroniikassa. Yritys solmi aiemmin syksyllä sopimuksen lisensointeihin erikoistuneen Global Icons -toimiston kanssa. Itse laitteet valmistaa Flipkart paikallisen yrityksen toimesta. Laitteen hinnasta ei ole vielä tietoja saatavilla.

Useat puhelinvalmistajat kuten Motorola, OnePlus ja Huawei ovat ilmoittaneet tuovansa markkinoille älytelevisioita. Kun tieto televisiosta tuli julkisuuteen, Nokia ei halunnut kommentoida uutista Kauppalehdelle.

Nokia on jo lisensoinut puhelinvalmistuksen HMD Globalille.

Kuluttajatuotteisiin erikoistunut HMD kertoi Kauppalehdelle, että yritys ei ryhdy televisioiden valmistukseen. HMD Globalille on myönnetty lisenssi puhelinten lisäksi tablettilaitteisiin ja lisävarusteisiin.

Nokia-merkkisiä televisiota tehtiin jo 50 -luvulla. Toiminta sai alkunsa Salorasta, joka oli Suomen merkittävin televisiovalmistaja 1960– ja 1970–luvuilla. Nokia ja Salora päättivät aloittaa yhdessä kehittämään radiopuhelimia vuonna 1975. Salora sulautettiin emoyritykseen vuonna 1989, mutta Nokia myi sen myöhemmin hongkongilaiselle Semi-Techille.