Aikoinaan Norppalive herätti riemua katsojissa, mutta nyt söpöjen uiskentelijoiden tilalle loikkaavat nopeasormiset koodarit. Nörttilive on Norppaliven innoittama tapahtuma, jossa suoraan lähetykseen saapuvat koodarit, jotka tavallisesti viihtyvät poissa suuren yleisön silmistä.

Koodia Suomesta ry haluaa muistuttaa suomalaisia siitä, miten ohjelmistoala pitää yhteiskuntaa pystyssä.

Kuka tahansa katsoja pystyy piristämään päiväänsä virittäytymällä vastaanottimen äärelle 12.10 Suomalaisen koodin päivänä. Tavanomaisesti merkkipäivää vietettäisiin nollien ja ykkösten kunniaksi 11.10., mutta tämä päivä osuisi ikävästi viikonlopulle.

Tapahtuman tiedotteessa virittäydytään tunnelmaan pohtimalla koodimaailman keskeisimpiä kysymyksiä, joihin toivottavasti saadaan vastaus lähetyksen aikana: ”Syttyykö avokonttorissa reviiririitoja? Onko kauramaito päihittänyt lehmänmaidon koodarin kahvimukissa? Millaiset toimistoeläimet valvovat työntekoa?”

Luvassa on siis jännitystä ja tiukkoja tilanteita. Nörttilive alkaa noin kello 9:00-10:00 välillä, kunhan työmyyrät pääsevät koneidensa ääreen. Luvassa on myös chatti, jonka kautta koodaajia voi kannustaa lähetyksen aikana.

Pääset seuraamaan Nörttilive-lähetystä täältä.

Mukana Nörttilivessä ovat tänä vuonna Digitoimisto Kooders, Exove, FCG Talent, Fraktio, Hiottu, Jimm's PC-Store ja Sivututka. Maantieteellisesti liikutaan Helsingistä Ouluun ja Turusta Joensuuhun.