YouTube pyrkii pakon edessä jos ei muuten pitämään huolen siitä, ettei jonkun tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia päätyisi palveluun katsottavaksi ja kuunneltavaksi. Ilmianto johtaa yleensä pikaiseen poistoon, mikä sekin saattaa olla katsojien suosiosta riippuvaiselle tuubikanavalle kriittistä: tili saatetaan jopa sulkea toistuvista loukkauksista tai ainakin pahennusta herättävän videon mahdolliset mainostuotot jätetään maksamatta.

Suojatun materiaalin jakaminen harvoin johtaa sen kummempiin seurauksiin, mahdollisesti yleisyytensä vuoksi. Mutta voi käydä huonostikin, kuten Torrentfreak kertoo.

Intialainen nuorukainen pidätettiin, koska hän oli jakanut kotimaisen Tara Tarini TV -sarjan jaksoja YouTubeen luvatta. Sitä ennen hänen tilinsä jäädytettiin.

“Latasin ohjelman jaksoja kanavalleni, koska näin monien muidenkin tekevän samaa ilman mitään seurauksia”, nuorukainen kertoo. Nyt niitä tuli.

Ohjelmaa tuottava Odisha TV -yhtiö oli ilmoittanut asian poliisille, joka reagoi asiaan yllättävän tarmokkaasti. Nuorukainen pidätettiin sisällön varastamisesta ja levittämisestä ilman lupaa. Syytteitä ei ole vielä nostettu, mutta Odishan mukaan ne ovat vakavia.

Torrentfreak ihmettelee poliisin tarmokkuuden lisäksi tapahtumasarjassa kahta asiaa. Miksi ihmeessä tv-yhtiö reagoi asiaan niin vahvasti, vaikka se itsekin jakaa omalla YouTube-kanavallaan samoja sarjansa jaksoja ilmaiseksi? Ja miksi nuorukainen ylipäänsä jakoi niitä, kun kuka tahansa voisi katsoa ne Odishan lähes neljän miljoonan seuraajan Tarang-kanavalta?