Tulevaisuuden autojen suunnitteluun tähdännyt yhteistyö BMW:n ja Mercedes-Benzin välillä päättyi jälkimmäisen irtisanouduttua yllättäen projektista. Mercedesin mukaan BMW ei ollut tarpeeksi innostunut kokonaisvaltaisten uudistusten tekemiseen, vaan halusi pitäytyä jo aiemmin käytössä olleessa teknologiassa.

Uusi kumppani rinnalle löytyikin pikavauhtia, Axios kertoo. Toisen autovalmistajan sijasta tulevaisuuteen tähytäänkin nyt rinnakkain siruvalmistaja Nvidian kanssa. Tarkoituksena on luoda päivitettävä alustaratkaisu, jonka itsenäisiä ajo-ominaisuuksia voi muokata helposti ohjelmistopäivityksillä.

Idea sinällään ei ole uusi eikä uniikki. Älypuhelimissa uusia ominaisuuksia tuoviin käyttöjärjestelmäpäivityksiin on jo totuttu. Automaailmassa vastaavaa harrastaa Tesla.

Uusi tekoälyalusta on tarkoitus saada asennettua kaikkiin vuoden 2024 Mercedes-malleihin. Yhtiöiden mukaan kyseessä on silloin ”edistynein koskaan autoon asennettu tietokonearkkitehtuuri”.

Perustoiminnoksi luvataan automaattinen ajaminen osoitteesta toiseen. Lisää ominaisuuksia voi hankkia joko kuukausittaisilla maksuilla tai kertalisenssillä. Uudet ominaisuudet ovat päivitettävissä myös käytettyinä ostettuihin Mersuihin, valmistaja lupaa.

BMW pitäytyy omissa vanhoissa kumppaneissaan ja jatkaa älyauton kehitystä Intelin, Mobileyen, Fiat Chryslerin ja Ansysin kanssa. Molemmille valmistajille on luvassa lukuisia haasteita. Päivitettävät autot saattavat esimerkiksi pienentää tarvetta vaihtaa auto tuoreempaan vuosimalliin, kun uusia ominaisuuksia saa asennettua vanhaankin.