Todettakoon heti aluksi, että yhtiöllä on luonnollisesti oma lehmä korviaan myöten ojassa, sillä perinteistä nopeampiin virkistystaajuuksiin tarvitaan luonnollisesti myös tehokas näytönohjain.

Nvidian esittelemä, pelimaailmasta kerätty data vaikuttaa kuitenkin vahvasti siltä, että nopeampia virkistystaajuuksia käyttämällä myös pelisuoritukset parantuvat. Battle Royale -ammattilaisista peräti 99 prosenttia hyödyntää vähintään 144 hertsin virkistystaajuutta.

Esimerkiksi kill/death -ratio, eli tapettujen pelaajien ja omien kuolemien suhde on suorassa suhteessa käytettyyn grafiikkapiiriin. Esimerkiksi siirtymällä Nvidian gtx 6xx -ohjaimista gtx 7xx -sarjaan nostaa lukemaa yhdeksällä prosentilla. Loikka moderneihin rtx 20xx-sarjan ohjaimiin nostaakin sitten tulosta jo 53 prosenttia.

Helppo selitys lukemille olisi luonnollisesti innokkuus pelaamiseen. Paljon pelaavat luultavasti laittavat myös enemmän rahaa pelikoneeseen ja näyttöön, ja sitä myöten pelaavat paremmin raudasta riippumatta. Nvidian lukujen mukaan näytönohjaimen vaihtaminen parantaa kuitenkin tuloksia riippumatta sitä pelaako vain satunnaisesti vai yötäpäivää.

Vaikka käytössä olisi saman sukupolven näytönohjain, jäävät tulokset selvästi heikommiksi mikäli näytön virkistystaajuus on 60 hertsiä. Nostamalla virkistystaajuutta 144 hertsiin parantuvat tulokset, ja selvä tasonnosto tapahtuu myös nostamalla virkistystaajuus 240 hertsiin.